Cukrzyca
Wysoki cholesterol
Dławica piersiowa
Sałatka owocowa z jogurtem i orzechami
Czas przygotowania15 min
Czas gotowania0 min
Porcje4
Europa
Składniki:
- banan – 240 g (2 sztuki)
- pomarańcza – 400 g (2 sztuki)
- kiwi – 300 g (4 sztuki)
- jogurt naturalny 1,5% – 240 g (1 pełna szklanka)
- orzechy włoskie – 60 g (4 łyżki)
Sposób przygotowania:
- Owoce obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Orzechy drobno posiekaj lub zmiel.
- Wymieszaj owoce i jogurt, posyp orzechami.
ENERGIA |
BIAŁKO |
WĘGLOWODANY |
TŁUSZCZ |
BŁONNIK |
287 kcal |
7,8 g |
42,7 g |
10,7 g |
5,5 g |