Cukrzyca
Dławica piersiowa
Wysoki cholesterol
Sałatka ziemniaczana
Czas przygotowania20 min
Czas gotowania40 min
Porcje4
Europa
Składniki:
- ziemniaki – 840 g (12 sztuk)
- oliwa z oliwek – 20 g (2 łyżki)
- czosnek – 20 g (4 ząbki)
- ogórek kiszony – 320 g (8 sztuk)
- rzodkiewka – 240 g (16 sztuk)
- cebula dymka – 80 g (4 sztuki)
- fasola biała konserwowa – 240 g (1 puszka)
- musztarda – 40 g (4 łyżeczki)
- oregano suszone – 12 g (4 łyżeczki)
- zioła prowansalskie, sól
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki pokrój w kostkę, wymieszaj z oliwą, posiekanym czosnkiem i przyprawami.
- Piecz w 180 stopniach przez ok. 30 minut (aż ziemniaki się zarumienią).
- Pokrój resztę warzyw: ogórki, rzodkiewki, cebulę.
- Wymieszaj upieczone ziemniaki ze świeżymi warzywami, musztardą i opłukaną z zalewy fasolą.
ENERGIA |
BIAŁKO |
WĘGLOWODANY |
TŁUSZCZ |
BŁONNIK |
347 kcal |
11,7 g |
63 g |
7 g |
11,4 g |