My Health Partner Logo
Cukrzyca
Dławica piersiowa
Wysoki cholesterol

Śliwkowo-żurawinowa „nutella”

Śliwkowo-żurawinowa „nutella”image
image showing recipe preparationPreparation timeelementCzas przygotowania10 min
image showing recipe preparationCooking timeelementCzas gotowania5 min
image showing recipe preparationPortionselementPorcje4
image showing recipe preparationFromelementEuropa

Składniki:

  • suszone śliwki bez pestek – 200 g (28 sztuk)
  • żurawina suszona – 100 g (8 łyżek)
  • woda – 120 g (0,5 szklanki)
  • kakao 16%, proszek – 20 g (2 łyżki)
  • kardamon – 12 g (2 łyżeczki)

 

Sposób przygotowania:

  1. Śliwki i żurawinę namocz w ok. 0,5 szklanki letniej wody.
  2. Dodaj kakao i kardamon.
  3. Zmiksuj wszystko i podawaj gotowy deser.

 

ENERGIA

BIAŁKO

WĘGLOWODANY

TŁUSZCZ

BŁONNIK

245 kcal

3 g

58 g

2,1 g

7 g