My Health Partner Logo
Cukrzyca
Wysoki cholesterol
Dławica piersiowa

Sałatka owocowa z jogurtem i orzechami

Sałatka owocowa z jogurtem i orzechami image
image showing recipe preparationPreparation timeelementCzas przygotowania15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementCzas gotowanianull min
image showing recipe preparationPortionselementPorcje4
image showing recipe preparationFromelementEuropa

Składniki:

  • banan – 240 g (2 sztuki)
  • pomarańcza – 400 g (2 sztuki)
  • kiwi – 300 g (4 sztuki)
  • jogurt naturalny 1,5% – 240 g (1 pełna szklanka)
  • orzechy włoskie – 60 g (4 łyżki)

 

Sposób przygotowania:

  1. Owoce obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Orzechy drobno posiekaj lub zmiel.
  3. Wymieszaj owoce i jogurt, posyp orzechami.

 

ENERGIA

BIAŁKO

WĘGLOWODANY

TŁUSZCZ

BŁONNIK

287 kcal

7,8 g

42,7 g

10,7 g

5,5 g